fredag 26 november 2010

I miss your ginger hair and the way you like to dress

Min farmor ligger på sjukhus, jag tror att jag har glömt att nämna det? Hon mår nästan bra, får åka hem nästa vecka. Hon har fått en stroke. Men som sagt, är på bättringsvägen. Och medans hon är på sjukhus har vi hand om hennes katt Simon(sedan i onsdags).

Katten ligger bredvid mig nu, han tittar slött på mig. Jag vet inte vad han vill. Han är lite svår att förstå sig på. Ena sekunden är han jättelekfull och hoppar och studsar efter pappersbollar, andra sekunden har klöst sig fast i ens hand med tänderna inborrade i ens skin. Jag hinner aldrig förstå när det går från lek till blodigt allvar.

Sen älskar han uppmärksamhet och går och stryker sig mot mina ben, men han är inte det minsta kelig. Det ser iaf ut som om han tänker somna vid mitt ben nu. Katter = underbarast.

Idol 2010 har släppt skiva och De Två Bästa Momenten Från Hela Säsongen är därpå, YAYYYYY:

Linnea Henrikson - Hope There's Someone
Daniel Norberg - High and Dry (Trots att Daniel överartikulerar ibland.)

Och orginalet av Hope There's Someone, av Anthony and The Johnsons, för att den är mycket vacker. (Linnea åkte ut idag :(.)

Jag har slösat bort lite av min tid på denna skojsiga sida: http://damnyouautocorrect.com/

torsdag 25 november 2010

Don't stop what you're doing to me


Det här är det bästa någonsin. Oväntade covers ger mig fjärilar i magen. Och Simon Neil är LÄCKER! "Merci, merci..."

söndag 21 november 2010

Vi som går med Jesus

Den här låten har spelats på repeat i min hjärna några timmar nu:



Nu är det liiiite min blogg igen också. Och jag vet fortfarande inte varför jag inte kan färga texten röd.

lördag 20 november 2010

Let you put your hands on me in my skin-tight jeans

Senast igår klagade jag till Johanna att det var svårt att ändra bakrund på bloggen. Det visade sig vara jättelätt! Höh. Så nu ser bloggen ny ut. Blev det fult? Jag är inte säker. Den blev lite grå och tråkig.

Dagens hunk: Darren Criss
Han spelade Harry Potter i A Very Potter Musical, och nu är han med i Glee. Han är underbar i Glee. Jag har lyssnat på hans version av Teenage Dream (mp3) pinsamt många gånger denna vecka. Han egna musik är också fin (Human är min favoritlåt).

torsdag 18 november 2010

Det här är ett inlägg om skägg.

För att jag är onaturligt besatt av skägg och undviker att plugga inför ett skitläskigt prov imorgon. Och för att det rimmar.

Som några av er kanske vet har jag länge funnit ansiktsbehåring en av de mest praktfulla accessoarerna i världen. Som jag ser det är det blir man mer eller mindre oemotståndlig då ens nedre ansiktshalva pryds av hår. Som de flesta av er förmodligen vet är jag kvinna, och besitter därför inte kunskapen att odla trådformiga proteinutväxter på haka, hals och kinder. Det är synd.

Det är bilder som den här som får mig att inse hur fantastiskt vackert skägg är.
(Ur en för övrigt underbar skäggfotokollektion av Dave Mead som kan ses här.)

Hej på er förresten, det var ett tag sedan. Nu är inte bloggen Lisas egen lägre. Här får ni en hyllningshaiku. Jag har skrivit den själv och det var svårare än jag trodde.

Fabulöst hakhår
Skägg är disko, odla vilt
Och mer mustaschvax

måndag 15 november 2010

How much time are you gonna waste, trying to fix something that really isn't broken?

Privilege Denying Dude är mitt nya favoritmeme och den här drog till sig min uppmärksamhet idag:
För att jag tror att fetfobi är ooootroligt vanligt, och jag vet att jag själv tänker dumma tankar ibland när jag ser väldigt tjocka människor. Men jag kan äta precis vad jag vill och förblir ändå samma storlek. Vad är det som säger att vissa människor inte kan käka bara morötter och fortfarande vara feta?

Video som jag haft sparad ett tag nu och som alla borde se:

Jag tror jag är förälskad i denna kvinna.

torsdag 11 november 2010

6 dagar kvar

Idag kom jag hem från skolan och kände mig lagom inspirerad och fokuserad. Jag slog upp filosofiboken för att läsa vad den hade att säga om feminism (istället för att göra viktigt skolarbete lol), men jag läste ingenting. Istället fastnade jag på Mark Reads Harry Potter och sedan på tips om hur man ska bete sig på The Wizarding World Of Harry Potter, temaparken i Orlando, Florida.

Åh, åh, åh, det låter fullkommligt underbart. Hogsmeade! Hogwarts! Chokladgrodor! Honungsöl!

Jag var så glad att jag spydde lite ord till mina föräldrar, som självklart var tvungna att dra ner mig på jorden igen. DU HAR INTE RÅD LISA, USA ÄR JÄTTEDYRT. VARFÖR SÖKER DU INTE JOBB, DIN USLA UNGE? (okej, kanske inte det där sista). Jag älskar dom, men ibland känns det som om de inte kan låta mig vara lycklig. Mamma bara måste skjuta ner mina lyckobubblor. Denna gång kan man väl diskutera om det var välförstjänat, jag skulle nog behöva ett jobb som får mig att ta tag i mitt liv.

Men jag kände mig riktigt misslyckad ett tag. Och vi har inte kommit så långt i våra USA-planer. Hur ska vi ha råd? Till HP-världen har jag nog så det räcker, men om vi ska spendera lite längre tid där? Har vi verkligen råd att köpa en bil?

Är det smart att åka till HP-världen först, när man lär köpa en massa grejs där, eller borde vi avsluta med den? Men hur vet vi då att vi har tillräckligt med pengar att spendera där?

USA, VARFÖR ÄR DU SÅ LÅNGT BORTA :(

Dagens låtar:

För att de är de två bästa Wizardrock-låtar jag vet. Båda om Snape, och de har gjort mig lite blankögd mer än en gång.

Ps: Det här nu min alldeles egna blogg. Tjusigt va? 10:de inlägget i rad och därmed är jag
ensam på hela första sidan.

onsdag 10 november 2010

Could you pinch me to see if I'm dreaming

Igår spenderade jag, Elin och Johanna kvällen på ett alldeles magnifikt vis. Vi var i Stockholm för att se Adam Lambert. Han var jättebra. Och sexig.

Det var en underbar kväll, trots att vi fick vänta i 1 och en halv timme i snöovädret för att komma in i lokalen. Värdens segaste kö var det, och man frös fossingarna av sig.

En annan video som jag menat att posta ett tag nu (ugh, 2 videor i samma inlägg, vaaarför (För att jag inte hittade någon tillfredställande bild på Adam.)):

The Big Bang av Rock Mafia. Innehållande en vacker Miley Cyrus och en lika attraktiv Kevin Zegars (han som är supersöt i Transamerica men inte like söt i It's a Boy Girl Thing). Låten fastnade direkt i mitt huvud, men den är så catchy att jag nog snart kommer tröttna på den.

lördag 6 november 2010

It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities.

Hej.

Jag hade tänkt vänta med att tipsa om detta tills jag faktiskt läst klart, men nu kan jag inte hålla mig längre:

Mark Reads Harry Potter

En 27-årig grabb från USA läser hela Harry Potter- serien, och recenserar varenda kapitel med ömsom smarta tankar och roliga reaktioner. Åh, vad bra han är. Åh, vad jag älskar Harry Potter. Jag har kommit till mitten av Halvblodsprinsen och lät nyss ett par tårar glida ner över kinderna medan jag tänkte på Harry och Dumbledore. Att läsa MRHP är som att återuppleva böckerna på ett smidigt sätt, samtidigt som jag får fundera på innehållet. Det är MAGISKT.

Det är 11 dagar kvar tills Deathly Hallows del 1 har premiär. Jag kan inte minnas att jag någonsin varit så här förväntansfull för en film. Det är delvis för att jag accepterat att filmerna aldrig kommer att vara detsamma som böckerna, och att det är okej. Det gör inget. Men också för att endast filmerna är kvar nu. Och jag älskar Harry alldeles för mycket för att släppa taget.