tisdag 30 september 2008

En anledning att titta på Idol:

Lars Eriksson.

Videobevis: Lars Eriksson spelar en egen låt. (ignorera den irriterande reklamsnutten i början)

Lyssna/titta på den där och du måste älska honom. Underbar låt, underbar röst. Låten finns uppe på hans myspace (Rejected love).

I didn't know if to kiss her, or if I prefered to miss her...

Grattis Johanna!


GRATTIS JOHANNA !!!
På din födelsedag då du fyller 16 år!

söndag 28 september 2008

Just give me the words and I will say them like I mean it.

Klockan är redan kvart i fem och jag har inte ens klätt på mig än. Har tittat på tre Supernatural avsnitt. (dom tre sista på säsong två, och det är soorgligt! :( Har även tittat på Rufus goes Judy. Den äger! Hans ansiktsuttryck är underbara! Och hans kavaj! :D Älska Rufus.
Nu funderar jag på att titta på en film. Vilken har jag inte bestämt mig för än. Jag borde förmodligen plugga, men jag orkar verkligen inte. Jag har redan med massor med olika teorier i uppsatsen om tidsresor, och nu har jag verkligen slut på inspiration. Pluggar imorgon istället.

Mamma och Emma åkte nyss till farmor. Borde kanske ha följt med, då hade man fått fika. Men jag hade ju inte klätt på mig än så jag orkade inte. Jag kan dricka kaffe här hemma istället. Och äta bullar.

Och wow. Jag kollade nyss in den Ipod som Johanna önskar sig och den verkar så cool. Och gud vad många färger den fanns i! Jag minns inte villen färg Johanna skulle önska sig, jag vet inte ens om hon har sagt det, men jag hoppas på den röda! Jag skulle ha hoppats på en lila men för någon anledning så hade dom den inte i lila. Trist.
Såg även att en ny Ipod touch har kommit ut. Och jag smälter. Jag vill ha den! Den är mycket mer slimmad och söt! Det finns även högtalare på den nya, och spel. Dessutom en helt ny design. So awesome.

Och bläddrade igenom sortimentet på aftonbladets kolportagesida nyligen. Och dom har fått in "Band in Box". Det är ungefär som Guitar Heroes, fast med både trummset, gitar, bas och mick så att man kan spela ihop till låtar och sort of bilda band. Man kan även koppla det till datorn och spela tillsamans med people online. Jag funderar på att beställa det, men jag har även funderat på en videokamera. Funderar nu på att beställa båda. :P

Nu ska jag äta bullar och dricka kaffe! Hej då!

Is my head still on?

Meh. Så, jag gjorde ett huvud till bloggen. Jag har ingen aning om varför den hamnade lite snett eller varför det är en bit bakrund kvar. Men vi ska inte ha den här så länge? jag ber också om ursäkt om ni tycker jag tog fula bilder, haha. Och oj, min ensam-bild ser mycket luddigare ut än era. Aja, whatever. Det blev finare än innan iaf!

Och jag skrev Meefkids istället för Pernilla was here...

Nej, nu ska jag göra lite läxor istället!

lördag 27 september 2008

I believe this may call for a proper introduction

Jag fastnade på youtube denna morgon. Och came across Panic(!) at the disco's The only difference between martyrdom and suicide is press coverage. Som var den allra först Patd låten jag hörde. Låt mig berätta:

Det var Elisabeth (min bästa barndomsvän) som spelade den för mig. Jag vill minnas att hon helt randomly hade laddat ner den efter att hon sett att den var på hitlistan på letssingit.com. Jag tyckte inte om den instrumentella delen av låten, med det var henns favoritbit. Lite techno -intresserad som hon var iaf då. Vi undrade vad de menade med "trophy wives".

Och HAAH jag minns att jag spelade just den låten för Johanna och Elin och Johanna sa att de lät som Green Day och jag vart sur.

Jag laddade sedan ner lite fler låtar men fann de lite ont-i-huvet-framkallande.

Jag minns inte vad som hände sen? Fick de någon hit i Sverige eller varför började jag lyssna mer på dom? Jag har några gamla brända blandskivor med Panic -låtar på. Och Elin fick ju A fever you can't sweat out i födelsedagspresent.

Det är så lustigt när man stöter på saker år innan man börjar gilla dom så mycket som man gör idag.

Samma sak var det för mig och Harry Potter -böckerna. Jag hade läst dom, men det var inte förrän både Johanna och Elin också hade det och vi kunde diskutera böckerna tillsammans som jag började älska dom så mycket som jag gör idag.

fredag 26 september 2008

You've got one last chance to reverse this curse

Pauline är den pessimistiskaste människa jag vet. Ibland påminner hon mig om Ior. Bara med lite.. äum.. mer temprament. Hon verkar också vara av den fasta övertygelsen att varenda människa är rakt igenom egoistisk, rasistisk och homofobisk.
Hon sa idag att den som väljer historia på Higher Level inte får ha pojk/flickvän. Det tar er tid! Det distraherar er på lektioner! "If you don't choose history, then you can do whatever! I don't care."
Så nu vet jag inte om jag vågar välja historia längre. Jag menar, jag har redan svårt att hinna med allt.
Pauline har också talat om för oss hur vi kommer se ut och klä oss om ett år; vi kommer tydligen ha portföljer, vi kommer ha prydliga skjortor, lagom långa kjolar... Never ever säger jag. När jag börjar se ut som en IBelev så har det gått för långt. Snälla, prata förstånd med mig när det händer.

Jag ska skriva en uppsats om dödsstraff. Och jag vet inte ens vad jag tycker om saken. Är det någonsin rätt att ta någons liv? Usch, det är ett dilemma! Jag kan verkligen inte vara varken för eller emot.

Ikväll ska Gökstensstråket spela på ABF. Det ska nog bli roligt.

Varför förknippas AIDS med homosexualitet???

onsdag 24 september 2008

Mariannekarameller är ett långt ord

Jag skrev ju en inlägg alldeles nyss, men nu har det kommit så många nya att det är dags igen.

Man får välja en låt som de spelar en snutt ur när (om) man gör mål på en hemmamatch. Jag har problem med att bestämma mig. Men jag tror att det blir Situations med Escape the Fate. Fast det finns väldigt många bra...

Den här veckan har vi jättelite plugg. Det är nästan oroande. Självklart har vi hur mycket som helst till på måndag, det har vi alltid. Måndagar är hemska. Men när måndagen väl är avklarad så blir det plötsligt så tomt i kalendern. Vilket är missledande, för då tänker man att man inte behöver göra någonting, men faktum är att man måste göra allt som ska vara klart på måndag, för annars måste man plugga ihjäl sig över helgen .
(Hm, det där blev kanske en satsradning.)

Imorgon har jag elfiol igen. Jag hoppas att min lärare har lyssnat in sig på låtarna jag gav till henne. Det vore coolt att kunna spela till någon låt som inte är Mozart eller Bach eller folkmusik.

Jag var hos mormor och morfar och fikade efter skolan. De har alltid en skål mariannekarameller på soffbordet. Och jag tar alltid en näve med mig när jag går :p Jag åt just upp den sista.
Mormödrar är otroligt skickliga i konsten att göda sina barnbarn. Fast jag var mätt och inte ville ha mer så fick hon mig att ta både en sockerkakskiva och en pajbit till.

Dagens låt: The day I left the Womb
....................- Escape the Fate

I like how slow the world spins.

Hello. This is Andrew "the Butcher" Mrotek:



Och är inte hans träd-tatuering jättefin!? Jag älskar den! Han är förövrigt trummis i The Academy Is...

Jag tittar på idol. Trots att det finns en hel del att göra just nu. Jag borde:
  • Jobba på ett referat för svenskan
  • Läsa på om stjärnbilder för Naturkunskapen
  • Skriva loggbok för Estetisk verksamhet
  • Läsa bok för engelskan

Oh well. En annan gång :P

You see it all makes sense when you see it written down like this doesn't it?

Hejsan! Låt mig introducera er till en person vid namn Sam Beeton. Han spelar gitarr och sjunger, skriver sin egen musik och blev alldeles nyligen upptäckt av ett skivbolag. Jag är vanligtvis inte ett så stort fan av akustisk musik, men jag är helt kär i Sam Beeton, inte bara för att han är underbart söt, utan även för hans personliga röst och accent! Jag har kollat på några intervjuer med honom och MY GOD man hör inte ens vad han säger ibland! Engelsk accent <3

Dagens låt: Best Friend - Sam Beeton

Johanna tuggar tuggummi.

Johanna är soo lame. Hon har bara skrivit tre inlägg. (Jag älskar att skriva tre eftersom dom knapparna ligger precis bredvid varanndra på tangentbordet!) Fast i förra bloggen så skrev jag minst. Vi har svenska lektion nu, och man ska skriva på sitt referat. Fast jag är redan klar så nu bloggar jag istället som ni kanske märker. Efter den här lektionen har vi lunch och jag är så inte hungrig. Jag åt nyss fukost.

Nu blev johanna också färdig! Ska läsa igenom hennes text!

Bye! :)

tisdag 23 september 2008

You sacrifice so much of your life in order for this to work

Brendon Urie at disneyland:



Den där bilden har läckt ut tillsammans med en hel hög andra. Otroligt personliga bilder med hans familj. Jag har dom framför mig, men jag har inte vågat titta på så många än. Det känns så otroligt personligt och jag har absolut ingen rätt till den delen av hans liv. Det är en otroligt obehaglig känsla. (samtidigt som jag vet att det inte spelar nån roll om jag tittar eller ej)

Johanna är en auror. (joho)

Vi är i skolan och har rast. Eller egentligen mattelektion men vi fick sluta tidigare. Nu har jag inte så mycket att göra, förutom att plugga. Men det orkar jag inte. Johanna kom in på internet. Toppen för henne.



Jag laddar ner en videokonverterare, det är bra för då kan jag lägga in filmer på ipoden. Min Ipod är dum. Den hängde sig typ tre gånger under mattelektionen. Det var elakt, för tänk om den hänger sig för alltid snart?



Nu lyssnar jag på Weeping Willows. Fast nu byter jag till han med den underbara rösten.

Hejdå. ÅA. hiah. Lisa skickar låtar.

måndag 22 september 2008

just another inlägg

Jag kom just hem från träningen
och oj, det var roligt och gick bra!
jag platsar nog i division två trots allt. om jag bara försöker.

Tyvärr är det mycket mycket svårt att pussla ihop allt. Min vecka:
  • Fiol: två 30 min privatlektioner, en 1½ h symfonirepetition, en 50 min spelgruppsrepetition. + spelningar
  • Handboll: 3 tvåtimmarsträningar + matcher på helgerna
  • Plugg: ehm.. inga kommentarer
... och ibland måste jag äta och sova också. tyvärr.
har ni tänkt på hur mycket tid man skulle få om man inte behövde sova? Om jag fick en superkraft skulle det vara att bli av med sömnbehovet.
Det skulle dessutom vara väldigt pra under slutproven. Nogge pluggade 16 timmar per dag under de sista veckorna, om jag gjorde det skulle jag få åtta timmar över varje dygn. Att göra vad jag ville på.
Året då han gick ut hade de 20 prov på 14 dar.

Nu ska jag göra svenskan. bajbaj

Snart fyller Johanna!! :D

You write such pretty words, but life's no storybook.

Imorgon har vi matteprov och jag har inte alls pluggat lika mycket som jag förmodligen borde ha gjort. Men det är faktiskt första provet och palla liksom. Jag får nog godkänt iallafall.

God. Lisas inlägg om peanutbutter and jam was just soo tempting. Jag vill också ha! Fast egentligen så tycker jag ju inte om peanutbutter, men jag kanske har ändrat mig, Lisas inlägg var väldigt övertygande. Men jag har iallafall nutella hemma igen. Lovely.

Nu vill mamma att jag ska färga hennes hår! Bye!

You are the peanut butter to my jelly

Hej. Idag har jag ätit en peanut butter and jelly sandwich! Bara för att det är en sån total klassiker som låter så äckligt.

Det var överaskande gott! Verkligen. Men jag hade för mycket sylt på, så den tog liksom över lite. Men det var gott! Jag lovar! Smakerna skärde sig inte eller någonting.

:D

Emo, jag!?

Jag har verkligen lust att skriva ett bra blogginlägg nu, och det är precis vad jag gör. Desvärre har jag inte mycket att säga.
När jag väntade på bussen kom en underbar överraskning: Pernilla ! Så vi fick åka buss tillsammans :D

Idag fick jag veta att Peters första intryck av mig var något i stil med: Åh nej en emo! HAHAHA jag vet inte riktigt varför jag finner detta så väldigt roande, men det gör jag. Han ändrade sig dock snart, eftersom jag var den första att hälsa på honom. Men varför skulle inte en emo kunna hälsa? Jag önskar att jag kunde läsa tankarna på folk som jag mötte för första gången, det skulle vara oerhört intressant att få veta vad de tycker/tror om mig.

Men jag förstår verkligen inte vad folk har emot emos. Jag tycker om delar av stilen. Framför allt tycker jag om kajal, särskilt på killar. Jag förstår inte varför killar inte har fattat att det är hett med kajal. (Men okej, det passar inte på alla. Det kan till och med hända att det är väldigt få killar som klär i det, och så måste det såklart passa till den övriga stilen)
Av någon anledning tycker jag att "emostil" generellt inte klär tjejer lika bra.

Jag tycker det är väldans löjligt att gå omkring med napp. Den assecoaren (stavning!?!) förstår jag mig inte alls på.

Jag inser vilket fullkomligt sönderflummat inlägg det här blev, men nu fick jag skriva av mig i alla fall. - Om emos, hur kom det sig?? Det är Peters fel.

Herregud jag lyckades skriva ett helt inlägg om emo? Jag är för underlig för mitt eget bästa.

söndag 21 september 2008

There's no way that I want you to be left behind

Heeeu. Igår umgicks vi. Ägarna av denna blogg. Vi pratade och åt godis och drack cola. Sen gick Elin hem för hennes vanliga superhjälte-sysslor. Och de resterande av oss gick ut för att ta bilder med min kamera! Vi fick så här fina bilder:


Haha. Och massor med läskiga bilder där man kunde se dimman!! Freaky! Och en gång såg vi en man bli genomskinlig! På sanning! Alla tre såg vi det! Sen kom han tillbaka. Det var läskigt. Jag tror att du kan hitta en hel hög med bilder här och här. :D

Jag är totalt kär i City and Colour! Dallas Green har en uuuunderbar röst! Verkligen underbar. underbarunderbar.

fredag 19 september 2008

Why do you say my name when you're sleeping? Freaks me out

Oh God. Iiiih.

I am feeling fangirly and utterly stupid right now.

Idag såg vi det första avsnittet av SUPERNATURAL, säsong 4. It was amaaazing, omg. Like reaaaally. And breathtaking and different and it just blew my mind. It was so not what I was expecting.

And Also???? Jared and Jensen are sooo gay and in love! For real:


Gssash. AND also look at this from another video:

When did they get married?? AHhahaha...

They are so amazing. Like, what is it I've been talking about these last few months? Some kind of band, what? :D

They make me forget about Panic at the disco. (maybe. no promise's, ha)

Kan inte låta bli

My Chemical Romance-intervju:

Interviewer: You are, you know, a bunch of young guys. I wanna know what turns you on?
Gerard: I'm not that young. So I guess Bengay* turns me on.
Mikey: Coke Zero
Bob : Slippers. *walks away, looking dead serious*
Frankie: My fiancé, that's it! *gets beaten up*
Patient (acts dead in the video "Welcome to the black parade"): Duh, I'm dead!
.
*Bengay = a cream you buy in drug stores for sore muscles

Stop making us have sex with each other!

Nu sitter jag som vanligt här och borde plugga.
Och så borde jag måla naglarna. Jag har velat måla naglarna hela veckan ,men jag har aldrig haft tid.

Alice har lärt sig ett gitarrkomp på Gärdebylåten som är jättegulligt!
Nästa lördag ska hon och jag spela för Tempelriddarna. De har nämligen högtidsmöte. Först ska vi underhålla en halvtimme när alla minglar runt, sen ska vi inleda mötet, och sen ska jag spela en psalm.
Jag ser fram emot det.

Imorgon ska jag på fiolläger i Katrineholm. Det ska bli roligt. Det värsta är att jag har glömt bort några av låtarna. Hoppas att ingen märker det.

Jag älskar Pauline! Hon är verkligen gjord för att undervisa. Hon kräver absolut diciplin, (lite läskigt ibland) hon är rolig, filosofisk, och har en karisma som det bara strålar om. (hm... jag tror att jag fick den sista formuleringen från Sabinas blogg...) och det bästa är fortfarande att hon är så lik McGonagall. Det läskigaste som finns är Pauline när hon säger "separate!", och syftar på att man ska flytta så långt som möjligt ifrån varandra och göra ett oförbrett prov.
Det är något med hennes uppsyn när hon uttalar ordet som scares the sh*t out of me. Men man kanske vänjer sig. o_o
..eller inte. Jag minns att några äldre IBelever varnade oss för Paulines "separate" innan vi ens hade träffat henne.

Men provet för jättelätt! Alla (de flesta, inklusive jag) hade pluggat arslet av sig för det här provet, och det bestod i stort sett av 25 multiple choice!
Jaja, bättre det än tvärtom.

Dagens citat, Ray Toro om Fan Fiction:

"It's cool that *cough* kids're beeing... you know, *cough* creative *cough*
... ...stop making us have sex with each other!"
.
Haha! Och någon skickade en länk till Mikey, med waycest! (incest: gerard way & Mikey Way) HAHAHA han ser helt traumatiserad ut när han berättar det!
Dagens låt: Taget
....................- S.V.A.R.T
.

Leatherpants.

Jag är i skolan och väntar på att rektorsmötet ska börja. 10 minuter kvar. Johanna är inte här än, hon börjar senare eftersom att hon har kemi på onsdagar istället.
Jag och Lisa lyssnar på musik. Jag tycker om musik.
Jag är hungrig, jag hann inte äta frukost. Men det är pommesfrites idag. Det är bra.

Lisa rensar i sitt Itunesbibliotek. Hon har gjort det länge nu. Det var nog rörigt.

Vilken fin röst han hade, han som sjunger.

Det var City and colour. Som sjung alltså. Han är sångare i Alexisonfire. hih.

Han sjöng (sjung? Nä, det heter sjöng. Right?) Six feet under. Jag tycker om den tv-serien.

Nu är Johanna verkligen sen. Vart är hon? Johanna kommer!! Hennes buss var sen.

onsdag 17 september 2008

Nu ska jag och min avföring gå på zoo

Jag tittar på Idol. Asså, jag kan tycka om det programmet. Jag tycker om att titta på alla talanger som ställer upp. Man alla de usla som söker blir så pinsamma. Jag klarar inte riktigt av sån tv. Och varför spelar de alltid samma bakgrundsmusik? grr.

Ola Salo idag var absolut fantastisk.

Imorse hittade jag en fästing på min mage. Det var förvånande, jag har ju inte vart i skogen eller nått.

Igår fyllde visst Jon Walker år. Hej dåå!

Ola Salo

Idag var Jag, Lisa, Elin och Petra på ett föredrag om kreativitet hållt av the one and only, OLA SALO.

Det var på mälardalens högskola och vil lekte studenter :P

Det var underbart, förtrollande. Ola är så otroligt bra på allting; han kan sjunga och agera, han kan vara rolig och han kan vara allvarlig, han kan vara så smart och vuxen, men på samma gång naiv. Ola is one of the awesomest people I know. Och jag hade glömt hur mycket jag beundrar honom.

Ooooch, han spelade raggarbilar! <3>

Klockor, inget för godistomtar

Jag slutade redan klockan två idag. Efter skolan letade jag efter en tjocktröja, men när jag väl bestämt mig för en på HM (made in Cambodia, förlåt slavar! men jag har inte råd med dyrare grejer) så upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt mycket pengar med mig. Men snart ska jag aktivera mitt kort, då blir det smidigare.

Jag köpte också ett par basplektrum på Erikssons innan jag cyklade hem.

Jag är frustrerad! Jag fattar inte fysiken! Det är jättesvårt! Och det här är bara det mest grundläggande än så länge. Jag har panik!!

Fast alla andra ämnen går okej. Svenskan är hemsk pga av alla läxor, men det går att uthärda om man bara tar tag i det.
Vilket jag definitivt borde göra nu istället för att blogga. Och historian såklart.
Jag älskar historian/engelskan tack vare vår underbara McGonagall/Ms Bergström-lärare. (som vi har i båda ämnena)

Jag får också lite panik över att se äldre IBelever. Idag när vi satt i biblioteket och pluggade så kom ett gäng IB2are med sina böcker.
En av dem hade en mattebok, Higher Level. Den var en decimeter tjock!!!!! Och jag överdriver nästan inte! Och jag som tyckte att vår historiabok var tjock!

Jag ifrågasätter mer och mer mitt val av gymnasieprogram. Jag vill gå IB, för jag trivs jättebra och undervisningen är bra, men jag vill ha lite liv också.

dagens låt: Suffocating under Words of Sorrow
...................- Bullet for my Valentine



Så här fin är Gerard Way's autograf uppochnervänd. Jag undrar om det var hans avsikt från början, eller om det bara råkade bli.


Tack för mig.

Tungorna eller?

Här sitter jag och bloggar fasten vi har svenska snart och jag inte har skrivit färdigt mitt referat(I totally forgot about it).

Och nu kom Eliin och Liisa.

IMORGON BÖRJAR SUPERNATURAL!!?!?!11! *hyperventilerar* Ooooh jag har råkat läsa lite om vad som händer, men iaf!!

Jag saknar IESK. Förut började min syster och min kusin, som båda går där, prata om alla konstiga lärare och mysko sheman och rykten och grejer och jag får värsta hemlängtan. :(

Herrå.

tisdag 16 september 2008

The truth hurts worse than anything I could bring myself to do, to you

Hallå. Så, ingen skola idag. Jag har verkligen försökt jobba matte. Men så ibland helt plötsligt så stannar man upp och bara sitter där och lyssnar på musiken. Det är förbryllande.

Sättet jag lyssnar på musik förbryllar mig också ibland. Hur man från början bara lyssnar på musiken och inte hör texten eller nån mening bakom det hela alls. Sen kollar jag upp texten. Men över huvud taget har jag oftast ingen aning om vad låten handlar om. Jag menar, det finns folk som kan säga "den låten hadlar om när han gjorde slut med sin flickvän" och sånna saker. Jag lyssnar på musik och ser oftats bilder i huvet, och formar någon slags förståelese för låten på det sättet. Och sen så finns det ju Pretty. Odd. som jag älskar men det mesta går rätt förbi mig och jag förstår ingenting alls.

Elin sa en gång att hon brukar läsa texterna på låtar innan hon laddar ner dom. Det förstår jag mig inte alls på. För oftast får en speciell textrad sin styrka från hur den sjungs. Tex när jag ska välja titlar på blogginlägg måste jag alltid tänka efter om den funkar om man inte har hört låten. Eller blir den totalt löjlig då?

Tillbaka till matten. Jag förvånas över hur förskräckligt dålig på matte jag är. När hände detta? Och när förlorade jag mitt tålamod för att förstå mig på saker? Blech.

Jag är förskräckligt förstjust i denna låt just nu: Band Marino - Elephants are Grey (Elephants are Blue)

Life can be hard. Life can be tough
Life can be an elephants tusk.
I'd like to be an elephants tusk.

Elephants are grey. Elephants are blue,
Especially when they're stuck in the zoo.
What would you say if it happened to you?

Den är en otroligt udda låt på 57 sekunder. Band Marino är ett underbart band och jag hatar att de är så små och att deras album inte finns på cdon.

ETA: Så, jag fortsatte tänka på musik och hur jag är väldigt dålig på att se helheten när det gäller låtar. Och kom då att tänka på det Marita vår engelska/estetisk verksamhet lärare sa om att man var mer höger-hjärnhalvad om man såg helheter. Så jag är mer vänster kanske? Jag hittade denna sak som var lite rolig: Right Brain vs Left Brain test. Men den snurrar oftast clock-wise för mig, vilket betyder att jag är mer höger.

ETA2: Rusul heter "Open House på IESK på torsdag..." på msn!!! Vi ses alla där va?

måndag 15 september 2008

Feta Flugan som gjorde olagliga saker på en buss med Agnes

Yo.

Det bor en Fet Fluga på mitt rum. Han har vart här ett tag nu, susat omkring runt mitt huvud och surrat. Han börjar bli seg, han dör nog snart.

Idag bar jag min gamla data, den är HEAVY. Men den har stor fin skärm jämfört med denna nya jag sitter vid. Jag använde den gamla till Olagliga saker.

Idag skulle vi åka på samma buss som Agnes hem från skolan. Men idag och även nästa vecka slutar vi en timme tidigare.

Imorgon har vi studiedag.

Jag har lite ont huvudet.

Jag har kollat upp priserna på Gokart med METG. Det är mycket dyrt.

Adjö.

Skoleliskola

Det här är mitt livs första blogginlägg som jag skriver i skolan.

Vi har datakunskap. Och jag vet inte vad vi förväntas hålla på med just nu. Jag borde nog ta reda på det.

Vi fick jättekort lunchrast pga en lång och tråkig föreläsning om globala uppvärmningen.
Och Linda var duktig och lyssnade intresserat, och jag höll på att gå under av tristess. Ämnet är så uttjatat och upprepande.

Nu ska jag tydligen fgå och hämta en orange bok. Jag vill hellre sitta kvar och skriva blogg.

Fast helst av allt vill jag sitta i ett hörn och lyssna på musik. Men sådant har man visst inte tid med i skolan.

söndag 14 september 2008

Four stars are born.

Det här är dagen då vi blev coola^^
Mitt band. Jag vågar säga att vi är ett band nu, för vi har lokal på Balsta!

Rum 328 har vi. Det är jättestort! och ljust! och fint!
Och värsta bra trummorna!
Det enda som inte är perfekt är kabeln till en av gitarrerna, den glappar lite grann.

I fyra härliga timmar var vi där. Och spelade spelade spelade! Det var underbart!
Och äntligen fick jag en bas i mina händer, efter att ha spelat på en gitarr i månader! vilket känsla!
Jag älskar att spela bas, det är ett så djupt och mörkt och vibrerande och mäktigt ljud!

När sångaren hade åkt till sin dansträning och vi andra helt enkelt inte hade några spel-krafter kvar så sprang vi omkring i korridiren och tjuvlyssnade på alla andra genom dörrarna. Fast först efter att ha insett: oj, nu är vi bara tre. som Green Day! Vi leker Green Day!
Och det gjorde vi ^^ haha fast vi kunde inte så många låtar bara sådär. Och jag spelade gitarr och det kändes jättekonstigt, för strängarna satt otroligt tätt och allting var så litet och fjuttigt.
Hur som helst: Green Day, känn er hotade!

Efter vår karriär som Green Day-coverband hälsade vi på i Euphorics lokal, den var värsta mysig :P Och de spelade för oss, de var värsta bra.

Dagens låt : Nightmare
.....................- Crooked X
(vi kan den nästan nu!)
.

I love you through sparks and shining dragons, I do

Hejsan!

Igår var det bio med Peter, Petra och Astrid. Happy times! Det mycket trevligt att träffa dom.

Ikväll är det Supernatural! Woo! And also? Jared and Jensen are living together. Like, in vancouver, in a house. Guh. (They are so gay for each other).

Å andra sidan skriver Pete Wents: got bdon singing on the new FOB album today, also bit of growling and some piano

Can't waaait to hear that! Brenon Urie growling. Guh.

Och Panic at the disco har nu skaffat blog, som än så länge består av ett inlägg av Ryan Ross;

This is where me and a few friends of mine will be posting our thoughts on, things. many things, anythings. Since we have many anythings on our minds.

http://weresoblogging.com/

fredag 12 september 2008

Allow me to exaggerate a memory or two

Glush, nu hamnar man i den där trötta sinnesstämningen som hänger ihop med att gå till skolan varje dag. När man bara gå omkring och är trött? I början när skolan börjar så har man inte liksom kommit in i det hela. Så man stannar uppe lite för länge och är pigg på nervositet och förväntan hela dagarna. Jag tycker mer om den perioden.

Men nu är det helg! Det innebär träffa Agnes.

Ibland grips jag av hemsk ilska och känner mig allmänt emo när jag tänker på Agnes (Inte på Agnes, men på det att man inte träffar henne ofta). Så att jag vill slå sönder någonting. Eller skrika. Ibland orkar jag inte bry mig.

Idag var det gamla vänner på busshållsplatsen när vi skulle till skolan. Det var deprimerande. På det sättet att man vill åtminstone säga hej, men vad gör man när det inte kommer ett tillfälle? Inga ögon som möts? Jag önskar att det inte var så lätt att glida ifrån folk. Men samtidigt vill jag inte gå fram eller nått, för jag har egentligen ingenting att säga. Egentligen bryr jag mig inte och saknar dom inte alls.

Jag ber om ursäkt för att det här inlägget blev så himla EMO. Och jag som hade saker planerade att skriva. En annan gång får det bli. <3

tisdag 9 september 2008

Skola, fiol och allmänt ointressanta saker

Nu börjar saker och ting återgå till det gamla vanliga.
Skolan har kommit igång med mer plugg än någonsin, mina fiollektioner har börjat (både vanlig fiol och elfiol!), symfonirepetitionerna har börjar (det var första idag, det var roligt, och låtarna som vi fick verkar jätteroliga) och även fiolkmusikgruppen.
Under pausen på symfonin idag fick alla gå till lärarrummet på stålforsskolan och äta mazariner som blivit över! Jag åt tre stycken och blev mycket mätt.

Jag älskar Roland! Vår dirigent Roland! Jag står inte ut med tanken på att det här är hans sista år innan han går i pension! Jag kommer sakna ihjäl mig efter hans kommentarer, och förklaringar, och formuleringar, och ansiktsuttryck!
Och så tycker vi alla. Stanna för alltid, Roland!

I skolan fick jag reda på att halva klassen hittills har trott följande saker om mig: att jag har en crush på kronprinsen och att min största dröm är att få spela fiol för honom och hovet, att jag blev mobbad och utstött p.g.a. mitt hår i min förra klass, och att jag hellre skulle låta 500 pers dö än att raka av mig håret.
Och många fler konstiga saker.
Allt är Dennis fel!
Idag var det äntligen presentationen på SO:n, där jag är i dennis grupp, så jag kunde slå honom efteråt, för då behövde jag ju honom inte längre.
Jag passade även på att klargöra nämnda påståenden på presentationen, när jag ändå hade hela klassens uppmärksamhet.

På fredag har jag matteprov på ett häfte som jag nästan är klar med, OCH på ett häfte som jag inte ens börjat med. Häftet som jag är klar med har tagit mig tre veckor att gå igenom, och häftet som jag inte börjat på är längre än det första. Och nu har jag alltså två dagar på mig att gå igenom det.
Great, är allt jag har att säga .
(Lägg märke till ironin, för guds skull)

Godnatt!

.

Blöh.

Imorgon har vi skolkort! Och första sktivitetsrådet!

God. Varför är spanska så tråkigt? Vi har i läxa att skriva en uppsatts om sig själv, det är ju ganska enkelt och så, men det blir för kort! Jag har inte ens 100 ord och jag har absolut inget mer att skriva. Jag får väl försöka fylla ut det med totalt onödiga meningar och ord.

Min gardin ramlade ner från fönstret i går natt. Det var läskigt, Liksom DUNS, och sen så vaknade jag direkt. Men jag tror att jag har fixat den nu, men man kan ju inte vara helt säker.

Jag tänkte byta visningsbild på msn, och ha en på Ryan men sen så kom jag på att jag hade fel dator. Dom bilderna finns på skoldatorn. Men dom borde ju finnas i den delade mappen eftersom Lisa skickade dom där, men det gör dom inte. Det suger. Jag får välja en annan bild.

Nu ska jag sova.

måndag 8 september 2008

I do. (I do hate you)

Tjo.

Jag sitter här och försöker skriva idrottsbrevet. Det går inge vidare. Jag har typ fem meningar, men jag har inten aning om vad jag ska skriva mer. Antagligen så kommer jag att lämna in det så här. Det är nog inte såå noggrant.

Imorgon har vi idrott för första gången på gymnasiet. Det ska bli intressant. Och ganska tråkigt.

Jag borde nog gå och lägga mig. Eller äta. hm. Gå och lägga mig.

Gastrovascular

Och Johanna gör debut i bloggen!

Sorry folks, jag har inte vant mig än. Den är så röd och skrämmande, jag har bara inte kommit mig för att skriva innan.

Nåväl. Klockan är tjugo minuter över åtta och jag väntar på att mitt hår ska torka. Sen jag jag till skolan. Vi har engelska första lektionen, jag ääälskar engelska.

SUPRENATURAL igår! Gosh, va gullit!

Emma: Hmm, jag känner igen han i början (syftar på Envy).
Mamma: Men har inte han varit med innan? Jag känner igen honom! (Syftar på Dean)
Emma och jag: *facepalm*

Aja, nu ska jag sminka mig, hej då!

söndag 7 september 2008

Supernatural <3

Hallå!

Ikväll börjar Supernatural gå på tv! På femman! Det är alldeles alldeles underbart! Men synd att de börjar på tredje säsongen. Men ändå! Supernatural! Ingen får missa det! *sträng blick* Klockan fem minuter i tio.

I en intervju får Katy Perry frågan "What's one band everybody loves that you can't stand?" och hon säger Panic at the disco och att hon träffat dom och " ... I think they were maybe in their own zone."

Panic-fans: They were high!

Dagens låt: The Academy is... - About a girl

lördag 6 september 2008

Jag sa ju att isbjörnar inte hade med ämnet att göra

Hej bloggen!

Idag var det meningen att vi skulle gå på Torshälla marknad, men vädret sög.
Fast jag kan inte säga med säkerhet att de andra inte gick. Man vet ju aldrig med dem.

Jag har just haft en väldigt allvarlig och djup pratstundd med min syster. Det var konstigt, för vi pratar aldrig. Men konstigt på ett bra sätt. Tror jag.

I morse åkte jag in till sporthallen och såg mitt lag förlora två gruppspelsmatcher. Vilket betyder att de spelar B-slutspel imorgon. Jag ska in och se första matchen klockan tio. Och sen ska jag köpa ett par fina skor som jag hittade idag men inte hade råd med.
Vad jag hade råd med:
......................................en kajalpenna! ÄNTLIGEN! (fast jag har haft råd med den hela tiden såklart, men jag har tvingad mig själv att använda slut min gamla först, som inte riktigt är rätt färg. Den är mer blå än svart. Men den nya är svartsvart!!)
.....................................en ful tjocktröja! Ja, jag sa ful. Det är så typiskt mig att fastna för fula saker! Fast nu har jag en tröja i alla fall.

På tal om min syster (Alice) så har hon fått glasögon nu, och de är jättesnygga! Verkligen! Hon valde dom som jag tyckte hon skulle välja :D

Ray Toro (lead guitar i My Chem.) har gift sig och är på Honeymoon någonstans. Ingen vet var.
Bandet har liksom en break nu efter massa år av konstant turnérande. Och de tycker att det känns jättekonstigt men härligt att leva som folk ett tag. Men snart ska de gå samman igen och spela in nytt material! woho!

Och snart borde verkligen Green Days skiva komma! Den ska släppas i år och det är faktiskt inte så länge kvar på i år. Eller var det nästa år? Hm, nu blev jag osäker. Det kan hända att jag läste att den skulle släppas 2009 och tänkte "wohooo det är ju i år!" men nu inser jag att vi lever i 2008.
Hm.

Dagens låt: Her Voice Resides
....................- Bullet for my Valentine

..

torsdag 4 september 2008

I don't care what you think, as long as it's about me

Tjo.

Nån gång ska jag köpa en systemkamera. Nån gång snart!

Om less than 1 hour börjar Heroes! Wieeeh!

Idag på engelskan gjorde vi ett nationellt prov från nian! Guh, vad jag är trött på dom! Hur många gjorde vi förra året egentligen?

Imorgon börjar vi inte förns 2, och då har vi en 2 timmar lång biologilektion och sen slutar vi. Då ska vi till slagstaglass! YUM!

Jag lyssnar på Fall Out Boys nya singel "I don't care". Den är rätt så bra.

Bo.

Heroes !

Nu är vi i skolan och väntar på att nån lärare ska komma och berätta vilken lektion vi ska ha. Fast vi har antagligen språk, och då har Johanna och Lisa håltimme. Och sen när dom har språk så har jag håltimme. För mig själv. Alldeles ensam. Fast Johanna har lovat att jag ska få låna hennes Heroes. Trean. Den är roligare än fyran.
Åh! Och på tal om Heroes! Det är det i kväll! (tv-serien då alltså). Fett bra, det var ju igår också. Och så är det Idol, fast jag har träning så jag kommer antagligen att missa det. Det gör inget.

Lisa tittar på fina Pannic bilder. Det är roligt. Johanna läser Astrids blogg.

Oj, jag tror att en lärare kommer typ nu.

Hejsvejs.

tisdag 2 september 2008

Inspirationen till kollpolenta gardiner är perspektivet ur designen själv

Jag läste just Johannas fantastiska avskedsinlägg i PernillaGoesSkating. Tack Johanna, det var vackert. Och underhållande. Ett värdigt slut.

Igår höll jag tal om Dennis, stor-Dennis alltså, den anarkistiska vietnames-iraniern, på svenskan (ni IESKare vet ju vem han är kom jag på!). Och idag höll han tal om mig. Det här gör vi i halvklass, så halvan som blir omtalade är inte med.
Han ljög såklart. Han sa bl.a. att jag hellre skulle låta 200 personer dö än att raka av mig håret. Och en massa andra saker som jag inte har lust att gå in närmare på. Han förtjänar att bli nerslagen, vilket han ska bli (av mig) efter SO:n imorgon. (eftersom vi är i samma grupp på projektet som ska redovisas då)

HIhi idag gjorde Janette inbakade flätor på Jacob! Han har axellångt underbart blont svallande hår. Hihi.

Och förresten! Idag mötte jag Operation Nothing-basisten i korridoren!

Dagens låt: All these things I hate
...................- Bullet for my Valentine

Och förresten! 2 : Jag och Matilda kanske ska åka till göteborg över en helg i december, och gå på Bullet for my Valentine! Bo på hotell och så! Det bli hur dyrt som helst förstås, men i stockholm spelar de en onsdag, mitt unde en skolvecka. Så det är inte så passande.
.

Spencer's birthday

Idag fyller Spencer Smith 21! Wooho!


:D

Moneybrother!

Bussen går om en timme och nu har jag tråkigt. Jag borde ha sovit längre, men när man får sova länge så vill man aldrig sova länge. :(

Jag vaknade typ åtta.. :P

Jag lyssnar på Moneybrother! Det är bra.

Eh. Nu går jag äter frukost istället. Hej då.

måndag 1 september 2008

Hej.


Såå...mitt första inlägg i denna blogg... (:

Idag har jag, Johanna och Lisa varit i sågarsvedet med vår skola. Det var trevligt om man bortsåg från alla mygg, det var helt galet. Dom var överallt.
Vi hade iallafall tävlingar mot samhällsklassen, och vi vann såklart! :) Sen lagade vi mat i grupper, jag och Lisa hamnade i såsgruppen. :P Vi fick typ lägga skedar i såsburkarna och blanda saft. När vi kom hem så tittade vi på Six Feet Under! Vi ska typ börja på tredje skivan nu! :)

Imorgon börjar vi klockan tolv! Allvarligt, vår idrottslektion är inställd så vi har bara två lektioner efter lunch. Det äger.

Måste dra, Emma vill ha hjälp med datorn!