lördag 4 april 2009

Klagomål

Taylor Swift skrev Crazier när hon var 13 år. Hon säger att hon skrev den om vad hon ville att kärlek skulle vara. För hon visste ju inte hur det skulle vara.

I am so fucking sick of people complaining about singers being too young to sing about certain things. Who the fuck cares? Who cares if they've never had their heart broken, or never been in love? They obviously believe in love, and that makes their music just as true!

Och i vilket fall som helst är en låt vad du gör den till. Tycker du att den är fin och ger dig någonting, så spelar det ingen roll om sångaren hatar låten. Om sångaren ljög, om låtskrivaren ljög. Det är lika mycket din låt, det är dina känslor. Även om låten bara skapades för pengar, eller world domination, eller om hela världen tycker att den är överproducerad crap. Om du tycker om den så är den lika mycket din och ingen annan borde kunna ändra på vad du tycker om den.

Och jag är trött på folk som klagar på sångare som inte skriver sina egna låtar. SO WHAT? Alla dessa fantastiska låtskrivare, som inte kan/vill framföra sin musik, ska de inte få skriva musik? Någon måste ju finnas för att sjunga deras musik, det gör inte sångaren sämre.

Jag är trött på folk som klagar på smöriga låtar, för att de orealistiska och verkligheten inte ser ut så. Som med T. Swift, vissa låtar kanske finns för att man vill att det det ska vara så. Om allt vore realistisk skulle det vara jävligt tråkigt. Det är ju musik, film, konst som gör livet roligt.

Blah.

Inga kommentarer: